Diş Apsesi Kanal Tedavisi

    Ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Hele ki dişlerde meydana gelen bir hayli can sıkıcı olabiliyor.

    Diş Apsesi Kanal Tedavisi

    Diş Apsesi Kanal Tedavisi. Ağız ve diş sağlığı son derece önemlidir. Hele ki dişlerde meydana gelen bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Birçok kişi ise dip apsesi ile karşı karşıya kalıyor. Diş apsesinin kanal tedavisi ile ortadan kalkması mümkün. Peki, diş apsesi kanal tedavisi nasıl olur?

    Diş çürükleri zamanında tedavi edilmediği zaman diş kökelerine ve diş etlerine kadar enfeksiyon yayılmaktadır. Bu enfeksiyonlar ise daha sonra diş kayıplarına sebebiyet verebilir. Enfeksiyona maruz kalan diş şişmekte, ağrımaktadır. Bu probleme diş apsesi adı verilir.

    Zaman içerisinde enfeksiyonların etkisi sebebiyle ağrı sağlam dişlere kadar uzanır.

    Kanal Tedavisi

    İçindekiler (Table of Contents)

    Diş apsesinin belirtileri

    • Dişlerde ve dişlerinde zonklama
    • Sıcak yada soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassaslaşma
    • Yemek yerken ciddi ağrı
    • Boyun bölgesinde şişlik
    • Ateşlenme
    • Yorgunluk

    Diş apsesi türleri

    1.  Diş kökünde biriken apse
    2. Diş ve diş eti arasında oluşan apseler

    Diş apsesi nasıl tedavi edilir?

    Diş etinde ortaya çıkan apselerin tedavisi daha kolaydır. Dişe buz ve elektrik akımı verilmesi ile diş etindeki apse tedavi edilir.

    Diş kökünde oluşan apselerin tedavisi ise kanal tedavisi ile mümkündür. Diş kökündeki apse için her diş hekimi diş kanal tedavisi yapabilmektedir. Fakat bu işin uzmanı olan endodontistler diş kanal tedavisini yapmaktadırlar.

    uyariUyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    BENZER YAZI :  Dil Sararması Neden Olur?
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.