Sevgili Kavgası Ne Zaman Sonlandırılmalı?
Sevgili kavgası ne zaman sonlandırılmalı sorusunun çözümlerine geçmeden önce ilişki dinamiklerini doğru bilmek önemlidir. Tartışmalar her ilişkide gerekli ve hatta çok önemli olduğundan, tartışmalar bir fikir birliğine varılarak sonlandırılırsa ortaklıklar fayda sağlayabilir.
Bununla birlikte, eşler birbirlerine fiziksel olarak kötü davranıyorsa, kötü bir dil kullanıyorsa veya şiddet uyguluyorsa, ilişki zaman zaman temelden bozulabilir ve hatta ayrılıkla sonuçlanabilir. Her ilişkide inişler ve çıkışlar vardır. Bu anda dengeyi korumak ve sevgi ve saygıyı korumak çok önemlidir. Zaman zaman anlaşmazlıklar olabilir. Ancak, anlaşmazlıklar ve çatışmalar zaman zaman karıştırılabilir. Tartışma, tarafların hiçbir şiddete başvurmadan, incitici ve aşağılayıcı sözler söylemeden kendi düşüncelerini savunmalarını ve tarafların kendi düşüncelerini savunmalarını tanımlar.
Bir bakıma, fikir birliğine varmak her kavganın amacı diyebiliriz. Sonuç olarak, bu şekilde tanımladığımız bir davranışın sağlıksız veya uygunsuz olduğunu ima etmek yanlıştır. Konu ne olursa olsun, ilişkilerde ister istemez anlaşmazlıklar çıkıyor.
Değilse, iki olasılık var. Sorun ve sıkıntı yaratan durumlar ya göz ardı edilir ki bu pek istediğimiz bir durum değildir ya da sorunlar önceden iletişim yoluyla çözülür. Çünkü gelecekte daha büyük bir tartışma, patlama veya münakaşa olasılığını artırıyor. Bu nedenle, elbette sevgililer arasındaki anlaşmazlıklar yaygındır. Peki sevgili kavgası ne zaman sonlandırılmalı?
Sevgili Kavgası İlişkiyi Yıpratabilir
Her ilişkinin kendine özgü bir doğası ve dinamiği vardır, tıpkı herkesin benzersiz olduğu gibi. Robot değil, insanız, altını çizmek istediğimiz durum aslında bu. Bazen duygularımızı veya sözlerimizi kontrol etmemiz imkansızdır. Başka bir deyişle, dilde kemik yoktur.
Bazen kendimizi daha sonra söylediğimiz için pişman olacağımız ya da söylemek istemediğimiz şeyleri söylediğimiz durumlarda buluruz. Burada nasıl davrandığımız ne söylediğimiz ve sonrasında ne yaptığımız önemlidir. Partnerinizden sakin bir şekilde özür dilemeniz ve sadece üzgün olduğunuzu söylemek yerine pişmanlığınız ile tutarlı bir şekilde hareket ederek düzeltmelerini istemeniz ilişki için en iyisidir.
Tartışma sırasında karşı tarafı yalnızca dinlemek yetersiz olabilmektedir. Özellikle duygusal konularda taraflar hislerini bedenlerine yansıtmaktadır. Somatize edilen duygular bir bilen tarafından değerlendirilirse tartışmaların seyri değişmektedir. Özellikle kadınların beden dilini anlamak erkekler için kolaylık sağlayan bir yetidir. Bu sayede tartışmanın hangi noktasında nasıl davranılacağı rahatlıkla kestirilmektedir.
Sevgili Kavgası Sırasında Öfkeliyken Söylenen Sözlerin Geri Dönüşü Var Mıdır?
Kişiler ve ilişkiler söz konusu olduğunda geri dönülemez durumlar çok azdır. Bu sorunun çözümü aslında bir önceki yanıtta gizlidir. Her şey daha sonra pişman olup olmamanıza ve bu pişmanlığa göre hareket edip etmemenize bağlı.
Sohbetlerde bazen öfkeden, bazen de sadece karşıdakinin duygularını incitmek için bazı şeyler söylenebilir. Bunun neden olduğunu kavramaya gelince… Bu, kendinizi net bir şekilde kavrayıp ifade edene kadar karşı taraftan tahmin edebileceğiniz bir şey değildir. Öfkenizi kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız, konuşmayı erteleyin, kısa bir ara verin veya konumunuzu değiştirin.
Tartışmak Yerine Pasif Agresif Bir Duruş Sergilemek İlişkiye Zarar Verir Mi?
Çiftler genellikle sessiz olmayı seçerler çünkü mevcut huzurlarını kaybetmek istemezler veya birbirlerini incitmek istemezler. Bu tür bir iletişim, sık kullanılırsa oldukça zararlı olabilir. Bunun ilişki üzerinde kötü bir etkisi olabilir.
Konunun sessizliği, ifadesizlik, tartışma ortamının olmaması nedeniyle çiftler birbirlerinden uzaklaşabilirler. Karşı tarafa düşüncelerinizi ve duygularınızı iletmezseniz anlamasını bekleyemezsiniz. Devam eden bir iletişim olmasa da her iki taraf da mutsuz olduğu için diyalogsuz durumu çözmek mümkün değildir.
Sevgiliyle Tartışırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
- Sorunların büyümesine izin vermeyin. Çünkü o saniyeyi veya günü kurtarsanız bile daha sonra başka sorunlar çıkabilir.
- Birlikteliğinizi diğer çiftlerinkiyle kıyaslamayın. Her ilişkinin benzersiz bir doğası olduğunu unutmayın.
- Anlaşmazlığınızı bir kavgaya veya hakimiyet mücadelesine dönüştürmekten kaçının. Amacınızın telafi etmek olduğunu unutmayın ve suçlayıcı açıklamalar yapmaktan kaçının.
- Partnerinizden ayrılmak veya ona kızmakla tehdit etmekten kaçının. Bunu yapacağınızı hissediyorsanız sevgili kavgası ne zaman sonlandırılmalı sorusunun cevabı bu an olabilir.
- Konuşma sırasında sen böylesin gibi genellemelerden uzak durun. Odağınızı güncel sorun üzerinde tutun.
- Her insanın kendi doğru ve yanlış anlayışı olduğunu unutmayın.
- Birbirinize olan saygınızı sağlam tutun.
- Duygularınızı birbirinizle anlatın.
- Sorunlarınızı göz ardı etmeyin. Herhangi bir küçük rahatsızlık bile karşı tarafa iletilmeli ve hızlı bir çözüm bulmaya çalışmak gerekmektedir.