Otobüs Yolculuğunun Omurga Sağlığına Etkisi

    Otobüs yolculuklarında seyahatin en büyük zorluğu aynı pozisyon doğrultusunda uzun süreler boyunca kalmaktır. Uzun yolculuklarda bel ağrısı yaşamak ile ilgili yazımızı mutlaka okuyun.

    Otobüs Yolculuğunun Omurga Sağlığına Etkisi

    Omurga sağlığı özellikle uzun yolculuklarda etkilenmektedir. Bunun için sağlık insanları hareketsiz kalmamayı önermektedir. Yine de yolculuk sırasında yorgunluk ile çoğu kişi konumunu değiştirmeden oturmaya devam ederler. Ancak uzun saatler boyunca otobüs yolculuğu gerçekleştirmek omurga sağlığınıza olumsuz yönde etki etmektedir. Son dönemde otobüs yolculuğunun omurga sağlığına etkisi birçok kişi tarafından tartışılmaktadır.

    Seyahat sıklığı ve seyahatin süresi artışı geçtikçe gerçekleştiren her seyehat omurga sağlığı üzerindeki olumsuzluk etkileri de giderek artırır. Her seyahatin omurga sağlığı için farklı zorlukları sebep olduğu aşikardır. Bu noktada omurgadaki yükü hareket ve bazı egzersizler ile azaltmak ya da dağıtmak en azından dengeli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmenize olanak sağlar.

    Otobüs yolculuklarında seyahatin en büyük zorluğu aynı pozisyon doğrultusunda uzun süreler boyunca kalmaktır. Bu durum kaslarda tekrarlayan yorgunluk, yeterince dinlenememe durumu, sağlıklı bir şekilde uyku pozisyonu alamama, uzun süre oturmaya bağlı olarak dolaşım bozuklukları, saat farklılıkları, valiz taşıma, stres ve kötü beslenmedir.

    Omurga Sağlığı ve Otobüs Yolculuğu

    Otobüs yolculuğu yapıyorsanız; kendinize genel bir kural belirleyebilirsiniz. Bu kural her 30 dakikada 1 ayağa kalkarak en azından 2  boyunca otobüsün koridorunda dolaşmak olabilir. Otobüs yolculuklarında bu nedenle koridor koltuğu tercih etmeniz sizlere büyük avantaj sağlayabilir. Böylelikle yolculuk esnasında koridorda dolanmak için kimseyi rahatsız etmeden çalışma imkanına sahip olabilirsiniz.

    uzun otobüs yolculuğu bel ağrısı

    Uzun otobüs yolculuğu bel ağrısı nedeni olabiliyor.

    Bunun yanı sıra boyun için seyahat yastıkları, sırt destekleri ya da bel silindir gibi harici nitelikteki destek sistemleri özellikle de seyahat koşulları sık bir şekilde hareket etmesine izin verilmediğinde omurga sağlığınıza destek etkide bulunabilir.

    BENZER YAZI :  Yüksek Topuklu Ayakkabı ve Ayak Sağlığı

    Otobüs Yolculuğu Bel Ağrısına Açabilir

    Uzun süre oturmadan dolayı postural kaslar yorulur. Bu nedenle omurga destek sistemleri omurga çevresindeki bağlar ve omurlar arası riskler gibi omurganın pasif yapılarının baskı altında kalmasına olanak sağlar.

    Sırt desteğinizin etkinliğini en üst seviyelere çıkarmak için normal bel çukurunu dolduracak olan bir yastık tercih edin. Servikal seyahat yastıkları ve beraberinde belin ve boynun doğal eğrisini destekleyecek kadar büyük olmalıdır. Lakin rulo bütün vücudu oturma yerinden uzaklaştıracak kadar da büyük yer kaplamamalıdır. Sırt, baş arkası ve kalça bölgesi koltuk arkasına temas edilebilir halde olmalıdır.

    Servikal seyahat yasakları bunun yanı sıra aşırı yana eğilmeye önlemek ve beraberinde uyurken bunu desteklemek için yeterince büyük olan lateral yastıklamaya sahip olmalıdır. Kısa vade içerisinde yardımcı olmasının yanı sıra harici nitelikteki destek sistemleri de her zaman güçlendirme için yapılmış olan egzersizlere yardımcı olarak kullanılmalı; egzersiz yerine kullanılmaması gerekmektedir.

    bel sağlığı ve ağrısı

    Bel sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

    Omurga Sağlığınız İçin Dikkat Edilmesi Gereken Öneriler

    Otobüs yolculuğunun omurga sağlığına etkisini en aza indirgemek için günlük hayatta belirli hususlara dikkat edilmesi önemlidir. Omurga sağlığını önleyebilmek için günlük hayatımızda da dikkat etmemiz gereken belirli öneriler bulunmaktadır. Bu önlemlere dikkat edildiği taktirde otobüs yolculuğunuzda omurga sağlığınız da nazaran daha iyi olacaktır.

    Düzenli bir şekilde egzersizlerinizi yapın. Sırt boyun, bel ve karın kaslarınızın gücü artışa geçtikçe omurganızda binecek olan yük oranı da azalmaktadır.

    Çalışma ortamınızı tekrardan gözden geçirin. Bel destekli, ergonomik bir koltukta oturun.

    Masa başında çalışırken muhakkak dik pozisyonda oturun. Uygun nitelikte olmayan postürde tablet, cep telefonu ve laptop kullanımının omurganıza zarar verdiğini unutmayın. Tablete ve bilgisayara eğilmekten kaçının.

    uyariUyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.