Hamilelikte Düşük Neden Olur?

    Gebelik heyecan verici bir durumdur ancak gebeliğin düşük ile sonlanması da bir o kadar can yakıcıdır.

    Hamilelikte Düşük Neden Olur?

    Hamilelikte Düşük Neden Olur? Gebelik heyecan verici bir durumdur ancak gebeliğin düşük ile sonlanması da bir o kadar can yakıcıdır. Peki, düşük nedenleri, kadınlarda düşük nedenleri nelerdir sizler için makalemizde düşük hakkında soruların yanıtlarına yer verdik.

    ebelik döneminde ilk 20 haftası içinde, gebeliğin kendiliğinden sona ermesi durumuna düşük denilmektedir. Düşük nedenleri oldukça çeşitlidir ve çoğu düşükler ilk 13 hafta içerisinde husule gelir. Düşüğün ardından pek çok çift, bazı sorulara yanıtlar aramaya başlar ve bu soruların başında da düşük neden olur, düşük sebepleri nelerdir gelir.

    Hamilelik heyecanlı bir süreç olmasına karşın, yüksek ve düşük oranları göz önüne baz alarak konuyla alakalı bilgilenmek isteyen kadınlar ve erkekler için düşük nedenleri, düşük sebepleri makalemizde açıklandı.Düşüğün pek çok sebebi olduğunu unutmayın ve sizde husule gelen düşük nedeni hakkında en detaylı ve kesin bilgili doktorunuzdan muayene ile alacağınızı da aklınızdan çıkartmayın. İşte, düşüğe neden olan faktörler;

    Hamilelikte Düşük Nedenleri

    Kromozom Bozuklukları

    * Döllenme aşamasında ekstra kromozomlar ya da eksik genler bebeğin gelişimini durdurduğu için, düşüğe neden olur.

    Plasenta Problemleri

    * Plesentanın gebelikte gelişmesi gerektiği gibi olmaması durumu, düşük nedenidir.

    Bağışıklık sistemi problemleri

    * Gebe kalınan ilk dönemde embriyo vücut tarafından yabancı bir madde olarak algılanmakta ve vücut normal olarak buna tepki göstermektedir. Ancak devreye çeşitli mekanizmalar girmesi ise bağışıklık sisteminin embriyoya verdiği tepki ortadan kalkar. Fakat bazı gebeliklerde bu sistem olması gerektiği gibi işlemez, bağışıklık sistemi emriyoyu reddeder ve düşük meydana gelir.

    Hamilelikte Düşük Nedenleri

    Uzun süreli sağlık problemleri

    * Gebeliğin ikinci 3. (ikinci trimester) ayında uzun bir süredir devam eden anne adayının yaşadığı sağlık sorunu düşük riski oluşturur. Bu rahatsızlıkların başında diyabet, hipertansiyon, lupus (bağışıklık sistemi hastalığı), böbrek hastalığı, tiroid hastalıkları, çölyak hastalığı gelmektedir.

    BENZER YAZI :  Gebelikte Sigara Kullanımının Zararları

    Enfeksiyonlar

    * Kızamıkçık, Toksoplazma enfeksiyonu (bakteriyel bir enfeksiyon), HIV, Sitomegalovirüs (CMV denilen, Herpes virüs ailesinden bir virüs), bakteriyel vajinozis (vajinada bakteriyel enfeksiyon), cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve sıtma, düşüğe neden olan enfeksiyonlara örnektir.

    Yaş

    * Yaşı 35’den küçük olan kadınların düşük yapma riski %15 iken, 35 yaşından sonra bu risk %20’yi bulur. 45 yaş üstünde ise %50 oranındadır.

    İlaçlar

    * Romatizma, egzama, akne ilaçları, ağrı kesici veya iltihap kurutucu ilaçlar düşüğe sebep olabilir.

    Antikorlar

    * Enfeksiyonlarla savaşması için bağışıklık sistemi tarafından üretilen bu protein arka arkaya üç ya da daha fazla kez düşük yapmış olan kadınların kanlarında, aPL denilen bir antikor seviyesinin normalden yüksek olduğu görülmüştür. aPL antikorlarının kan pıhtısına yol açtığı bilinir. Bu pıhtılar embriyoya giden kanı engelleyebilir ve bu durum düşüğe neden olur.

    Diğer Düşük Nedenleri

    • Hamileyken sigara içmek,
    • Hamileyken alkol almak,
    • Obezite,
    • Hormonal bozukluklar, hormon dengesizlikleri ya da hormon yetersizliği,
    • Rahim ve rahim ağzı gibi üreme organlarındaki yapısal sorunlar, düşüğe neden olan diğer nedenler arasındadır.
    Uyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.