Kalp Ağrısı Neden Olur?

    Kalp ağrısı son derece korkutucu bir sorun olsa da, kalp ağrısının nedenleri altında her zaman ciddi problemler yatmayabilir.

    Kalp Ağrısı Neden Olur?

    Kalp Ağrısı Neden Olur? Kalp ağrısı son derece korkutucu bir sorun olsa da, kalp ağrısının nedenleri altında her zaman ciddi problemler yatmayabilir. Kalp ağrısı neden olur ve kalp ağrısının sebepleri nelerdir makalemizde sizler için açıkladık.

    Kalp ve göğüs bölgesinde yaşanan ağrılar akla öncelikle kalp krizini getirmekle beraber bu ağrılar değişik nedenlere bağlı da husule gelmektedir, her kalp ağrısı akla kalp krizini getirmemelidir. ABD’de ki bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre göğüs ağrısı yaşayanların takriben %25’inde ağrıların kalbe bağlı olmadığı görülmüştür, bu sebeple kalp ağrısı nedenleri başında kalp krizi yaşanıyor demek yanlış olur.

    Kaburga incilmeleri, göğüs bölgesinde bulunan sinir sıkışmaları, akciğer hastalıkları, yemek borusu sağlık sorunları ve adale problemleri kalp ağrısının nedenleri arasındadır. Kalp ağrısı, kalp sorunlarından, akciğer sorunlarından veya her ikisine de bağlı olmayan sorunlardan meydana gelir.

    Kalp Ağrısının Sebepleri

    Kalp Ağrısının Sebepleri

    • Kalp Krizi
    • Kalp Kası İltihabı
    • Kalp Zarı İltihabı
    • Hipertrofik Kardiyomiyopati
    • Mitral Kapak Prolapsusu
    • Göğüs Zarı İltihabı
    • Zatürre

    Kalp Ağrısının Diğer Nedenleri

    Yemek borusu kasılmaları, yemek borusunun aşırı hassas olması, yemek borusu çatlakları, asit reflü, peptik ülserler ve safra kesesi rahatsızlıkları göğüste sıkışma hissine ve ağrıya yol açabilir. Kalp ya da göğüs ağrısı kaburga incinmesi, göğüs bölgesi kaslarının aşırı kullanımı ya da yırtılması neticesinde görülebilir.

    uyariUyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    BENZER YAZI :  Koroner Arter Hastalığı
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.