Erken Doğum Nedenleri Nelerdir?

    Erken Doğum Nedenleri: Erken doğum olarak adlandırılan yani doğumun normal zamandan erken gerçekleşmesi durumu genelde sık karşılaşılan vakalardan birisidir.

    Erken Doğum Nedenleri Nelerdir?

    Erken Doğum Nedenleri Nelerdir? Erken doğum olarak adlandırılan yani doğumun normal zamandan erken gerçekleşmesi durumu genelde sık karşılaşılan vakalardan birisidir. Tabi bu husus ele alınırken sadece doğumun erken gerçekleşmesi demekte yetersiz olabilir. Çünkü buna sebep olan birçok etmen ve faktör mevcuttur. Normal süreç içerisinde doğum 280 gün, yani dokuz ay on gün (40 hafta) sonunda gerçekleşir. 36 haftadan erken gerçekleştirilen doğumlar ise erken doğum olarak adlandırılmaktadır.

    Erken Doğum Nedenleri

    Erken doğum olarak adlandırılan yani doğumun normal zamandan erken gerçekleşmesi durumu genelde sık karşılaşılan vakalardan birisidir. Tabi bu husus ele alınırken sadece doğumun erken gerçekleşmesi demekte yetersiz olabilir. Çünkü buna sebep olan birçok etmen ve faktör mevcuttur. Normal süreç içerisinde doğum 280 gün, yani dokuz ay on gün (40 hafta) sonunda gerçekleşir. 36 haftadan erken gerçekleştirilen doğumlar ise erken doğum olarak adlandırılmaktadır.

    Erken Doğum Nedenleri

    Erken doğuma sebep olan faktörlere bakıldığında; annenin sağlık durumu, bebeğin normal gelişim içerisinde ilerleyip ilerlemediği, yine annenin yaşadığı sosyal çevre ve buna bağlı olarak bahsedilen çevrede anneyi etkileyen etmenler erken doğuma sebep olabilir. Tabii bakıldığında her şeyiyle yolunda ilerleyen hamileliklerde de erken doğum riski vardır ve yer yer erken doğumların yaşandığı bunlarda da görülmüştür. Daha önce erken doğum yapmış ya da düşük yapmış annelerde ve bu hususta tedavi almış annelerde erken doğum riski daha yüksektir. Çoğul gebelik yaşayan annelerde de bu durum görülebilmektedir. Hamilelik sırasında cerrahi müdahale yaşamış anneler de  erken doğum riski içerisindedir.
    Hamilelik esnasında ateşli rahatsızlıklar geçirmek, kısa sürede aşırı kilo kaybı ya da kilo alımı, annelik için uygun yaş aralığı olan 18-35 yaşlarının dışarısında olmak, sosyal çevreye bağlı olarak yetersiz beslenme, aşırı iş temposu ve şehrin gürültülü yaşantısı, stres ve sıkıntı, anne olmak için gerekli boy ve kiloya sahip olmamak (özellikle 150 cm den kısa 50 kg dan az olan bayanlar), gebelik esnasında idrar yolu iltihabı yada rahimle ilgili rahatsızlıkları geçirmek, doğumun ardından bir yıl geçmeden tekrar hamile kalmak gibi etmenler erken doğuma sebep olacak etmenler olarak gösterilebilir. Tabi bunlar birer sebeptir lakin bu riskleri yaşamış ya da yaşamakta olan bayanların mutlaka erken doğum yapacağı anlamına da gelmez. Bunu da belirtmiş olalım. Bu etmenlere yönelik gerekli tedbirler alındığında da sağlıklı bir gebeliğin ve doğumun normal süre sonunda gerçekleştirileceği unutulmamalıdır.

    Uyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    BENZER YAZI :  Rahim Kısalığı Neden Olur?
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.