Akdeniz Tipi Beslenme ve Cinsellik

    Akdeniz Tipi Beslenme ve Cinsellik

    Akdeniz tipi beslenme cinsellik üzerindeki etkileriyle dikkat çekiyor. Zeytinyağı, meyve, sebze ve deniz ürünleri ağırlıklı bu diyetin, erektil disfonksiyon gibi cinsel sağlık sorunlarını iyileştirdiği ve hem erkek hem de kadınlarda cinsel işlevleri olumlu etkilediği araştırmalarla desteklenmiştir.

    Akdeniz diyetinin beslenme yönergelerinin faydaları uzun zamandır tartışılan konular arasında yerini almaktadır. Yeni yapılan araştırmalara göre zeytinyağı, mercimek, meyve ve sebzeler ile az miktarda kırmızı et içeren Akdeniz tipi beslenme ve cinsellik ilişkisi arasında yakın bir bağ bulunuyor. Akdeniz tipi beslenmenin sertleşme sorunlarına karşı koyduğu sıklıkla konuşulan konular arasında yer alıyor. Birkaç araştırmaya göre, çok fazla meyve ve sebze yemek ereksiyon sorunlarını önlemeye yardımcı olabiliyor. Düzenli yeşillik tüketimini vurgulayan Akdeniz diyeti, tıpta erektil disfonksiyon bozukluğu ve halk dilinde iktidarsızlık olarak da bilinen sorunun düzenlenmesine yardımcı olabiliyor.

    🍉Erkek ve Kadın cinselliği arasındaki farkları biliyor musunuz? Detayları anlamak ve parterinizin sırlarını öğrenmek için Erkek ve Kadın Cinselliği: Farklılıklar, Benzerlikler ve İlişkilerde Anlamı yazımızı okuyabilirsiniz.

    Akdeniz diyetinin kalp hastalığı, tip 2 diyabet, depresyon ve bunama riskini de azalttığı bilinenler arasında. Ayrıca, belirli bir yaştan itibaren her üç erkekten birini etkilediği düşünülen erektil disfonksiyon üzerinde de iyi bir etkisi bulunuyor. Bu, Akdeniz diyetinin damar sağlığı üzerindeki yararlı etkisi ile doğrulanıyor.

    Akdeniz Tipi Beslenme Kanın Akışına İyi Gelir

    Avrupa Kardiyoloji Derneği kongresinde sunulan bir araştırmaya göre, yüksek tansiyonlu erkeklerin erektil disfonksiyon geliştirme olasılığı normal kan basıncı seviyelerine sahip hemcinslerine göre iki kat daha fazladır. Tansiyonu düşürmek ve düşük tutmak için mükemmel bir diyet için bir başka öneri de Akdeniz tipi beslenmedir. Sonuç olarak, gıda açısından erektil disfonksiyonla mücadele eden erkekler için harika bir seçenek haline geliyor.

    BENZER YAZI :  Sonbahar Gelmeden Sağlıklı Beslenmeye Başlamış Ol

    🍇Beslenmenin insan üreme yeteneği üzerine etkilerini öğrenin. Sperm Hacmi Nasıl Artırılır? Ayrıca erkeklerin merak ettiği testosteron seviyesi konusu hakkındaki yazımızı da okuyabilirsiniz. Testosteron Seviyesini Artırma Yolları ile ideal testosteron seviyesini nasıl elde edeceğinizi öğrenin.

    Çalışmalara göre, Akdeniz diyetini uygulayan erkeklerin daha iyi koroner akış rezervleri bulunuyor. Bu  durum; bu erkeklerin gerektiğinde kan akışını daha etkili bir şekilde artırabileceğini gösteriyor. Kasım ayında yayınlanan bir araştırmaya göre, zeytinyağı ve fındık, meyve, sebze ve balık gibi doymamış yağlardan zengin bir Akdeniz diyeti uygulayan erkeklerin, daha fazla et ve yüksek yağlı süt tüketenlere göre erektil disfonksiyon geliştirme riski daha düşük.

    Somon, taze meyve, salata, badem, baklagiller ve zeytinyağı, Akdeniz diyetinin önemli olarak sıraladığı besinler arasındadır. Beynin işleyişini artırarak, belirli besinlere odaklanmak, yalnızca diyabet ve kalp hastalıklarını önlemek için değil, aynı zamanda yaşlanma sürecini yavaşlatmak için de özellikle yararlıdır. Bunların hepsi iddiaya göre cinsel yaşamı iyileştiriyor ve performansı destekliyor.

    Neler Yemek Gerekir?

    Son araştırmalar, Akdeniz tipi beslenmenin kadınların cinsel işlevlerini iyileştirdiğini de göstermiştir. İki yıl boyunca dengeli bir diyetin ardından, aşırı kilolu, yüksek kolesterolü ve yüksek tansiyonu olan kadınlarda hem metabolik belirteçlerde (kan şekeri, insülin, kolesterol ve kan basıncı ölçümleri gibi) hem de cinsel işlev göstergelerinde iyileşmeler sağlanır. Akdeniz diyetinden bahsettiğimizde, tam tahıl ürünlerinde yüksek, işlenmiş rafine şekerlerde düşük, besleyici proteinler açısından zengin ve zeytinyağı gibi faydalı yağları içeren bir diyeti kastediyoruz.

    Kalp ve cinsel işlev, meyve ve sebzelerde yüksek ve trans veya hayvansal yağlarda düşük bir diyetle iyileştirilir. Besleyici bir diyet sürdürmek ve fiziksel olarak aktif olmak çok önemlidir. Alkol, sigara ve uyku sorunları gibi ek risk faktörlerini de unutmayın. Elbette zihinsel ve duygusal sağlık da bu bütüne katkıda bulunur. Akdeniz tipi beslenme için (daha az kırmızı et, daha fazla deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler) antioksidanlar açısından zengin kırmızı meyveler olan nar, böğürtlen, çilek ve karadut tüketmek gerekir. Zerdeçal, kimyon, zencefil ve kekik gibi yüksek antioksidan kapasiteye sahip baharatları da seçebilirsiniz.

    BENZER YAZI :  Tiroid Bezinin Fazla Çalışması Nedenleri

    Fazla Kilolardan Kurtulmalısınız

    Hem erkekler hem de kadınlar aşırı kilolu olduklarında; cinsel olarak daha az performans gösterirler. Araştırmalar, vücut kitle indeksi ne olursa olsun, kadınlarda cinsel yaşam kalitesinin aynı hızda düştüğünü göstermiştir. Erkeklerde olduğu gibi, kadınlarda da obezite nedeniyle çok daha az istek, cinsel aktivite, orgazm için uygun kayganlık ve doyum vardır.

    🍒Endokrin sistem ve metabolizma arasındaki dengenin korunmaması nedeniyle östrojen düşüklüğü olabilir. Düşük Östrojen Belirtileri yazımıza göz atabilirsiniz.

    Uyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.