Sert Saç Baş Ağrısı Yapıyor

27.09.2024
77
Sert Saç Baş Ağrısı Yapıyor

Yanlış saç bakımının yanı sıra, kimi çevresel faktörler, saçların sertleşmesine neden olabiliyor. Sert saçın şekil alması oldukça zor olabildiği gibi, kepek problemi de yapar. Hatta sert saç baş ağrısına neden olur. Peki saçlar neden sertleşir? Saçların zaman içersinde kuruyup dertleşmesine neden olan faktörleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Çevresel faktörler, saçın sertleşmesine neden olan etmenler arasında öne çıkmaktadır. Kireçli su, tuzlu su, çok fazla güneşe maruz kalmak, mevsimsel değişiklikler, gibi durumlar, saçların kurumasına ve sertleşmesine neden olur.
  • Saçları çok sık yıkamak da saçları kurutup sertleştiren bir diğer faktördür. Çoğu zaman hijyen konusunda titiz davranırken, aslında farkında olmadan saçlarımıza zarar da verebiliyoruz. Her gün saç yıkamak, saçın kendisini beseleyen doğal yağın azalmasına hatta kaybolmasına neden olabilir.
  • Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamak, saçınızın daha da kurumasına ve sertleşmesine neden olur.
  • Saça uygulanan kimyasal işlemler de saçı sertleştiren başka bir etmendir.
  • Saçların kurumasına ve sertleşmesine ısı işlemleri de neden olmaktadır. Saçı doğru kurutmamak, her gün fön çekmek, maşa yapmak gibi işlemler saça oldukça zarar verir.
  • Yanlış saç bakımı da saçın sertleşmesine ve kurumasına yol açan bir başka faktördür. Şampuan seçimi de bu noktada oldukça önemlidir. Saçınız için uygulayacağınız bakımı doğru seçmeniz gerekir.

Yukarıdaki faktörler, saçlar neden sertleşir sorusunun cevabını vermektedir. Sert ve kuru saçlarda en sık görülen problemlerden biri kepek sorunudur. Bunun dışında sert saç baş ağrısı yapıyor.

Saçlarınızın formunu korumayla ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Saç Uzatma ve Saç Bakımı ile sertleşmiş saçlarınızı daha rahat bir formda tutabilirsiniz. Ayrıca karışan saçlar için Karışan Saçlardan Kurtulmanın Yolları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sert saç nasıl düzeltilir? Sertleşmiş saçlar için tavsiyeler… Baş ağrısı yaşıyorsanız bunları denemek isteyebilirsiniz.

Sert Saç Neden Baş Ağrısı Yapar?

Sert saçın baş ağrısı yapmasının bazı sebepleri vardır. Bu sebepleri şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Sert saça şekil vermek zor bir işlemdir. Bu nedenle sağlıklı bir saça göre daha fazla işleme maruz bırakılması gerekebilir. Bu da dolaylı olarak baş ağrılarına sebep olabilir.
  • Saçı toplama stili baş ağrısına yol açabilir. Sert saçlar genellikle daha sıkı bağlandığı için saç diplerinin ve başın ağrımasına neden olur.
  • Sert ve kuru saç, saçın sağlığını kaybettiği anlamına gelir. Saçın doğal yapısının bozulması baş ağrılarını tetikleyebilir.
  • Sağlıksız, kuru ve sert saçlarda kepek sık görülen bir problemdir. Kepek ve bazı enfeksiyonlar saç diplerinin kaşınmasına ve ağrımasına, dolayısıyla baş ağrılarına neden olmaktadır.
  • Sert ve kuru saçı taramak dahi zor bir eyleme dönüşebilir. Saça uygulanan bu işlemler baş ağrısını tetikleyecektir.
BENZER YAZI :  Akor Nedir? Müzikte Temel Yapı Taşı ve "Ateşe Düştüm Akor"

Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı sert saç baş ağrısı yapıyor diyebiliriz. Peki sert saçlardan nasıl kurtulabiliriz?

Sert Saçlara Ne İyi Gelir?

Sağlıklı ve bakımlı bir saç için, saçlarımıza iyi bakmamız oldukça önemlidir. Sert saçlar, kişiyi pek çok noktada zorlamaktadır. Sert saçlardan nasıl kurtulabiliriz sorusu için size birkaç önerimiz var:

  • Saçlarınızı her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkamayı deneyin. Hatta mümkünse saç yıkadığınız günlerin arasını mümkün olduğunca açın. Böylece saçınızın sahip olduğu doğal yağ, saç ve saç diplerinize gereken bakımı ve beslemeyi yapacaktır.
  • Sizin için uygun bir şampuan seçin. Seçtiğiniz şampuanın olabildiğince doğal olmasına dikkat edin. Kuru ve sert saç tipine sahip biriyseniz yağlı saçlar için üretilen şampuanlardan uzak durun. Ayrıca şampuandan sonra mutlaka saç kremi kullanın.
  • Duştan sonra uygun bir nemlendirici ile saç diplerinizi nemlendirin.
  • Saçlarınızı soğuk su ile yıkamayı deneyin. Bu saçlarınız için daha iyi bir seçenek olacaktır.
  • Saçınıza çok fazla kimyasal işlem uygulamayın. Böylece saçınızın doğal yapısı bozulmamış olur.
  • Duştan sonra saçlarınızı kurutmak için ısı kullanmak yerine emici havluları deneyin. Ayrıca maşa, fön gibi mümkün olduğunca az uygulayın.
  • Saçların sertleşmesinde çevresel faktörler de bulunuyor demiştik. Mümkün olduğunca kendinizi güneşten korumaya, saçı tuzlu suya fazla maruz bırakmamaya özen gösterin.
  • Saçınıza doğru doğal yöntemler kullanarak, düzenli bir şekilde bakım uygulayın.

Bu önerileri uygulamak başınızı daha az ağrıtacak, sağlıklı ve yumuşacık saçlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Uyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.