İç Bacak Pilates Hareketleri
İç bacak pilates hareketleri ile güç kazanın. Pilates, günümüzde oldukça yaygın bir şekilde yapılmakta olan, kısaca zihin ve bedeni uyumlu bir şekilde çalıştıran bir egzersiz programı olarak tanımlanabilir. Pilates yaparak, kaslarınızı güçlendirebilir, vücudunuzun esnekliğini artırabilirsiniz. Bedenimizin hemen hemen her yerini çalıştıran ve dengemizi güçlendiren pilates, bedendeki bu değişimle zihnimizde de oldukça olumlu etkilere neden olur.
Günümüzde pek çok kişi, farklı nedenlerle pilates yapmaktadır. Özellikle son dönemde kilo sorunu yaşayanların en çok tercih ettikleri egzersiz programlarından biri olarak gösterilebilir. Vücutta bulunan kasları kuvvetlendirip esnetirken, vücuda dik ve sıkı bir görünüm de kazandıran pilates, selülit ve yağlanma sorunlarında da oldukça etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.
Pilates genel olarak bedeni ve zihni bir bütün olarak baz alsa da, bölgesel pilates hareketleri ile sadece vücudunuzda değişiklik yapmak istediğiniz bölgeleri çalıştırmanız da mümkün. Bu yazıda özellikle iç bacak çalışmak isteyenlere yönelik, iç bacak pilates hareketleri için birkaç öneriyi sizlerle paylaşacağız.
İç Bacak İçin Pilates Hareketleri Nelerdir?
Pilates ile bölgesel hareketler çalışarak, iç bacaklarınızı istediğiniz gibi şekillendirmeniz mümkün. Bunun için uygun hareketleri, doğru bir biçimde yapmanız gerekiyor. İç bacak pilates hareketleri içerisinde en sık uygulanan ve en çok fayda sağlayan hareketleri kısaca aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
İç Bacak Pilates Hareketleri Listesi
- Squat hareketi: Bu hareket, hemen hemen birçok egzersiz programında yer alan hareketlerdendir. İç bacakların yanı sıra kalçayı da çalıştırmaktadır. Hareketin yapılışını ise şu şekilde özetleyebiliriz: Ayaklar omuz genişliğinde açılır. Kollar 90 derece olacak şekilde öne doğru kaldırılır. Dizler bükülerek çömelip tekrar kalkılır. Bu hareketi 15’lik 2 ya da 3 set şeklinde uygulayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ağırlıkla da çalışmanız mümkün.
- İç bacak daireleri: İlk olarak mata, sağ yanınız yerde olacak şekilde yatın. Sağ bacak yerde uzun kalırken, sol bacağını kırarak uzanın. Ardından sağ bacağınızı gerin ve havaya kaldırarak daireler çizin. Bu hareketi 10’luk 2 set halinde her iki bacak için de uygulayabilirsiniz.
- Lastikle bacak kaldırma: Bu hareket pilateste sıkça kullanılan lastik ile birlikte yapılmaktadır. Sağ yanınıza yatacak şekilde mata uzanın. Ardında iki dizinizde aynı hizada kırın. Sağ dizinize lastiği geçirdikten sonra, lastiğin diğer ucunu sol ayağınıza takarak itin. İtiş yönünüz hem geri hem de yukarı doğru olmalı. Her iki bacak için 7’şer kez 2 set uygulayabilirsiniz.
- Emekleme pozisyonunda iç bacak hareketi: Matınıza avuç içleriniz ve diz üstlerinizde yerleşin. Bu emekleme pozisyonunda iken başınızı kaldırıp karşıya bakın. İlk olarak sağ bacağınızı kalça kısmından kaldırarak içerden dışarıya doğru daireler çizin. Aynı işlemi diğer bacak için de uygulayın. Her iki bacak için de 20’li 2 set uygun olacaktır.
- Lastikle ayakta bacak hareketi: Lastiği iki ayağınıza, bileğinizin biraz üst kısmına denk gelecek şekilde yerleştirin. Dik pozisyonda ilk olarak sağ bacağınızı yana doğru yapabildiğiniz kadar açın ve ardından kapatın. Bu hareketi 20 kez 2’şerli setler olarak her iki bacak için de uygulayabilirsiniz.
- Top ile egzersiz: Pilates egzersizlerinin bir kısmında pilates topu da kullanılmaktadır. Bu egzersiz topla yapılmakta ve iç bacakları çalıştırmaktadır. Matınıza sırt üstü bir şekilde uzanın ve ardından ayaklarınız arasına pilates topunu yerleştirin. Hazır olduğunuzda topla beraber, dizleri bükmeden ayaklarınızı 90 derecelik bir açıyla, kalçadan yukarı kaldırın. Ardından topu sırasıyla sağ tarafa ve sol tarafa döndürün ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Bu hareketi 20 kez uygulayın.
Bu egzersizler, iç bacak pilates hareketleri için oldukça uygundur. Egzersizleri düzenli bir şekilde uyguladığınızda faydasını göreceksiniz.