Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

    Kardiyoloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar? Kardiyoloji bölümü, kalp ve dolaşım sisteminde meydana gelen sağlık sorunlarının incelenmesi, tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalıdır.

    Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

    Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar? Kardiyoloji bölümü, kalp ve dolaşım sisteminde meydana gelen sağlık sorunlarının incelenmesi, tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Her geçen gün tıpta yaşanan değişimler ve yenilikler kardiyoloji bölümünün ilgi alanlarının genişlemesini sağlamaktadır. Kardiyoloji bölümü hastalıkları eskiye nazaran daha kısa zamanda fark ediliyor ve tedavisinde başarı sağlanıyor.

    Kardiyoloji bölümü, kalp ve dolaşım sisteminde meydana gelen sağlık sorunlarının incelenmesi, tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Her geçen gün tıpta yaşanan değişimler ve yenilikler kardiyoloji bölümünün ilgi alanlarının genişlemesini sağlamaktadır. Kardiyoloji bölümü hastalıkları eskiye nazaran daha kısa zamanda fark ediliyor ve tedavisinde başarı sağlanıyor.

    Kardiyoloji Bölümü Hastalıkları

    • Doğuştan kalp hastalıkları
    • Kalp ritim bozuklukları
    • Koroner arter hastalığı
    • Hipertansiyon

    Kardiyoloji bölümünün şuan baktığı hastalıklar bundan bir sene öncesine kadar, dahiliye (iç hastalıkları) bölümü tarafından incelenmekteydi. Önceleri dahiliye bölümünün alt dalı olan kardiyoloji, günümüzde artık ana dal halini almıştır. Birçok tanı ve tedavi yöntemleri ile kalp ve dolaşım sistemini alakadar eden sağlık sorunlarının ortadan kalkması sağlanıyor.

    Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

    Kardiyoloji bölümü tarafından kullanılan tanı yöntemleri

    • Ekokardiyografi
      * Elektrokardiyografi (EKG) ve ilgili tanı yöntemleri:
      * Kalp stres testi (“efor testi” ya da “eforlu EKG” olarak da bilinir)
      * Taşınabilir EKG aygıtı (“Holter monitörü” olarak da bilinir)
    • Kandaki kalp enzimlerinin düzeyleri
    • Koroner anjiyografi

    Kardiyoloji bölümü hastaları yatarak tedavi görmek zorunda kalırlarsa, bu hastalar genel serviste ya da koroner yoğun bakım ünitesinde (KYBÜ) yatırılır.

    Koroner Yoğun Bakım Ünitesi (KYBÜ)

    KYBÜ, durumu oldukça ciddi, hayati tehlikesi bulunan ve sürekli müdahale altında tutulması gereken hastaların bölümüdür. Bu bölümde kalp ritmi, tansiyon, nabız, kan oksijen miktarı sürekli kontrol altındadır. KYBÜ’den hastanın çıkarılması için, hayati tehlikesini atlatmış olması gerekir.

    BENZER YAZI :  Kalp Krizini Haber Veren 12 Belirti

    Kardiyoloji bölümü doktorunun incelediği sağlık sorunları

    • Göğüste tam yeri belli olmayan sıkışma hissi
    • Sol kol ve çenede hissedilen ağrılar
    • Ağrı hareket etmekle artar dinlenirken azalır fakat bir türlü geçmek bilmeyen ağrı problemleri
    • Ağrının yanı sıra soğuk terleme ve mide bulantısı çekme
    • Nefes darlığı hissi.
    uyariUyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.