Hamilelikte cilt çatlaması olur mu? Cilt çatlakları neden oluşur?

    Hamilelikte cilt çatlaması olur mu? Cilt çatlakları neden oluşur?

    Hamilelikte cilt çatlaması özellikle yeni gebe kalmış kadınların korkulu rüyasıdır. Cilt çatlakları uzun dönemde kozmetik açıdan olumsuz etki oluşturmaktadır. Buna karşın doğal veya farmakolojik ilaç tercihleri cilt deri çatlaması için kullanılabilmektedir.

    Hamilelik insan psikolojisi üzerinde oldukça büyük etkiler yaratabilen zorlu bir süreçtir. Fizyolojik ve duygusal birçok değişiklikler oluşturabilir. İçinde yeni bir canlı oluşumu ve onu doğuracak olmak çok farklı durum ve hayatınızda çok kez tecrübe edebileceğimiz bir şey değil.

    Hamilelikte Cilt Çatlaması Neden Olur?

    Hamilelik birçok fizyolojik ve psikolojik değişime neden olur. Hamilelikte mide bulantısı ve kusma, yorgunluk, kokulara aşırı hassasiyet ve iştah artması görülmektedir. Hormon değişikliklerinden kaynaklı duygusal değişimler görülür. Hamilelikle birlikte artan hormonlar aşırı hassasiyet ve alınganlıklara neden olabilir. Hamilelikte yaklaşık 10 kilo alınır. Hamilelik süresince kilo artışı psikolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kadında “kilo aldım, çirkinleştim” algısı oluşabilir. Doğumdan sonra bebek bakımından kaynaklı sorumluluklar artar ve kendine zaman ayırmak zorlaşır. Hamilelikte alınan kilolar hızlı bir şekilde verilmek istense de emzirirken süt kesilmesin diye beslenme düzgün yapılmalıdır.

    hamilelikte cilt çatlaması

    Hamilelikte cilt çatlaması birçok kadının problemi olmuştur.

    Hamilelikte Cilt Çatlaması ve Hormon değişiklikleri

    Hamilelikte oluşan bir diğer sorun ise cilt çatlaklarıdır. Hamilelikteki hormon değişiklikleri cilt çatlakları oluşumunu tetikler. Genetik yatkınlığa bağlı olarak da görülebilir cilt çatlakları. Cilt çatlakları kilo alımına bağlı olarak cildin gerilmesinden dolayı oluştuğu sanılmaktadır. Cildin gerilmesi mekanik açıdan az da olsa etkilidir ama sanıldığı kadar değil.

    Ergenlik çağında, hamilelikte, hızlı kilo alıp verildiğinde, doğum kontrol hapı kullanımında, hormon değişiklikleri gözlenir. Bu değişikliklere cilt metabolizmasındaki değişiklikler eşlik eder. Bu değişiklikler de cilt çatlaklarının oluşumuna zemin hazırlar.

    BENZER YAZI :  Hamilelikte Tatile Çıkılır Mı?

    Cildin içerisindeki elastin liflerinin harabiyeti sonucu görülen cilt çatlaklarının tedavisi bir hayli zordur. Hatta üzülerek belirtmeliyiz ki hiçbir tedavi yöntemi cilt çatlaklarının tamamen kaybolmasını sağlayamıyor. Bizi oldukça üzebilen, özgüvensizliğe neden olabilen beyaz çizgileri vücudumuzda istemiyorsak oluşumunu engellemeliyiz.

    Cilt çatlakları oluşumunu önlemek için neler yapılmalı?

    Bol su tüketmelisiniz. Düzenli bir şekilde su içmek cildin nem ihtiyacını karşılar.

    Yağ ve karbonhidrat alımını azaltmalısınız. Dengeli beslenmelisiniz. Paketli gıdalarla beslenmek yerine doğal, organik ve taze besinlerle beslenmelisiniz. Vücudunuzun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamalısınız. Vitamin eksikliği durumunda vitamin takviyesi yapmalısınız. Düzenli egzersiz yapmalısınız. Masaj yaptırmalısınız. Bacak, karın ve basen bölgesindeki cilde masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak cildinize iyi gelecektir.

    uyariUyarı metni: Sagliksiteniz.Com üzerinde sunulan tarif ve yöntemler sadece bilgilendirme amaçlı olup kişisel ve doğal tarif ve yöntemlerdir, doktor tavsiyesi değildir. Sagliksiteniz.Com yazılarında bahsedilen ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilirler. Bu nedenle doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız. Tariflerin, yöntemlerin ve ilaçların kullanımı kişilerin sorumluluğunda olup oluşabilecek sorunlardan Sagliksiteniz.Com sorumlu değildir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.